Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?

 

Regelmatig krijg ik de vraag waar je het beste je kleding naartoe kan brengen wanneer je je kast opgeruimd en ontdaan hebt van de dingen
die je niet meer gaat dragen. 

Het schijnt dat de meeste mensen hun oude kleding weggooien in de gewone afvalbak thuis. Niet doen aub. Hier zijn speciale kleding inzamelpunten voor. Tenzij het vol met gaten zit of echt niet meer draagbaar is. Dan is er helaas geen andere optie tot nu toe.
De technologie is nog niet zover dat kleding compleet vervezeld kan worden. 

De kleding die er nog wel draagbaar uitziet (en soms nog compleet nieuw is) kun je bijvoorbeeld brengen naar de volgende inzamelpunten:


Sommige steden hebben een kledingbank, in Rotterdam bijvoorbeeld :
https://www.kledingbank-rotterdam.nl/hoe-kunt-u-helpen/

Lever de kleding in waar je zeker van weet dat je deze niet meer gaat dragen. Het beste is om hierna een duurzame kledingcollectie op te bouwen waar je langere tijd mee vooruit kan. Dit zodat je niet ieder half jaar je kleding hoeft weg te brengen. Want ondanks dat deze kleding apart wordt ingezameld, is het geen garantie dat 100% van deze kleding werkelijk goed terecht komt. De afvalberg van kleding in het buitenland is aan het groeien omdat we massaal kleding weggooien en weer nieuwe kopen die we vervolgens ook weer binnen korte tijd weggooien. Het zou juist zo mooi zijn wanneer we uit deze vicieuze cirkel zouden stappen.

Extra tips:
Is het merkkleding en ziet het er nog goed uit? Misschien is het dan een idee om deze kleding naar een tweedehandswinkel te brengen of online te verkopen.
Dan krijg je er misschien nog iets voor terug.

*update 22 januari 2021: De afgelopen tijd heb ik wat kleding en cosmetica via Vinted verkocht en dat is me (tot nu toe) goed bevallen. Ik was namelijk niet heel tevreden over Marktplaats gezien de eeuwige onderhandelingen en soms wat onprettige ervaringen met mensen die niet op komen dagen e.d. Via Vinted lijkt het vooralsnog een stuk professioneler te gaan. De koper kiest ook zelf een verzendmethode en Vinted regelt dit vervolgens achter de schermen. Het enige wat je als verkoper hoeft te doen is het artikel wegbrengen naar een verzendpunt en je krijgt je geld automatisch wanneer de koper het artikel goed heeft ontvangen. Daarbij heb je ook kopers uit België, Frankrijk, Spanje en meer Europese landen wat de kans groter maakt dat je daadwerkelijk je kleding verkocht krijgt.


Een paar andere opties zijn:
Geef het door; vooral in geval van kinderkleding. Krijgdekleertjes is hier een fijne instantie voor.
Ruil de kleding met een bekende van je.
Ben je creatief? Vermaak de kleding. Maak van een lange broek een korte, van een jurk een top of rok en van een oude shawl een scrunchie 🙂 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.