De ‘Ver van mijn bed show’

 

Als iemand een beestje van zijn prachtige bont zou ontdoen en we zouden er naast zitten om het bloederige tafereel te aanschouwen. Zouden we het dan nog kopen? 

Als we in een benauwde ruimte vol met kinderen zouden zitten die bezweet en uitgeput van ochtend tot avond kleding maken en daardoor geen onderwijs volgen of met leeftijdsgenootjes kunnen spelen, zouden we er dan een goed gevoel hebben deze kleding aan te schaffen?

Als we door een dorp zouden lopen waar het merendeel van de mensen een terminale of neurologische ziekte heeft door de chemicaliën waar ze mee werken in de plaatselijke kledingfabrieken. Zouden we dan nog naar een nieuwe spijkerbroek verlangen die uit die fabriek komt?

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar je begrijpt mijn punt wel ondertussen.

Als deze taferelen zich in onze omgeving zouden afspelen dan zouden we, denk ik, heel andere keuzes maken m.b.t. de kleding die we kopen. Daarom blijft altijd een van mijn eerste tips: kijk een documentaire over de fashion industrie. Aanschouw het en wordt bewust van wat je erbij voelt. Hier staan mijn tips: https://mindgloss.nl/boeken-documentaires-fashion-industrie/ 

Het is namelijk vrij makkelijk om je ogen ervoor te sluiten wanneer je je er niet in verdiept en gewoon door te gaan zoals je altijd deed. Begrijpelijk, want het is confronterend en pijnlijk om te beseffen wat er zich allemaal afspeelt aan ‘de andere kant van de wereld’ door onze kledingaankopen. Dat gaan we dan ook het liefst uit de weg. Alleen blijven we hiermee bijdragen aan het probleem.

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.