Doe mee aan Slow Fashion Season

Misschien begin je het een beetje zat te worden. Al die trends en ‘fashion regels’ waarmee we worden overspoeld door de on- en offline media.
Of misschien besef je je dat je wat minder geld zou willen uitgeven aan kleding. Óf je wilt gewoonweg je footprint verkleinen door deze vervuilende, snelle, onethische en complexe industrie niet meer te steunen met je aankopen.

In al deze gevallen denk ik dat het super handig is om eens deel te nemen aan Slow Fashion Season van 21 juni tot 21 september. En hiermee een begin maken in het veranderen van je kleding consumptie. Het is overigens geen cursus o.i.d. Je kunt het meer zien als een soort challenge waar jij met duizenden anderen aan deel gaat nemen. Geheel gratis.

De organisatie achter Slow Fashion Season wil ons bewuster maken m.b.t. de fashion-industrie en hoe wijzelf daarin een belangrijke rol spelen. Want wij, als consument, hebben de kracht om de industrie positief te veranderen. Samen. En dat komt geheel overeen met mijn eigen filosofie hierover. Vandaar dat ik er ontzettend enthousiast over ben en hoop dat zoveel mogelijk mensen hieraan gaan deelnemen.

Hoe werkt het?
Je kunt je aanmelden bij Slow Fashion Season via deze link.
Tijdens deze drie maanden koop je geen fast fashion of niet-duurzame kleding. Het mooiste is natuurlijk wanneer je helemaal niets koopt,
maar mocht je in die drie maanden toch wat nodig hebben of in de verleiding komen shop dan bij lokale duurzame winkeltjes of bij tweedehandszaken. Ruilen en lenen van vrienden of familie is ook helemaal ok.

Ben je net zo enthousiast als ik, of in ieder geval een beetje nieuwsgierig geworden? Doe mee!

Op mijn Instagram heb ik ook een video staan waarin ik hierover vertel en allerlei tips geef (in het Engels) over hoe je je het beste voor kunt bereiden op deze drie maanden.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.